OMGEVING

Vera ligt aan een van de mooiste Spaanse Costa’s; de Costa de Almeria. De Costa de Almeria ligt in Andalusie, een zeer afwisselende provincie van Spanje. Er valt hier van alles te beleven, bijvoorbeeld: wandelen door een van de grootste natuurreservaten van Europa (Cabo de Gata – Nijar), genieten van ongeschonden en beschermde stranden, het bezoeken van de Spaanse dorpjes, u kunt golfen, en genieten van de locale gastronomie.

De Costa de Almeria biedt u een grote verscheidenheid van verschillende stranden. U treft hier brede zandstranden met mooie boulevards en leuke restaurants en bars. De stranden van Vera strekken zich uit over een lengte van 6 kilometer.

Daarnaast staat de Costa de Almeria bekend om de grote hoeveelheid kleine baaitjes waar u op sommige dagen het strand voor u alleen zal hebben. Op 25 minuten rijden bevindt zich het mooiste strand van Spanje, de Playa de los Muertos.

De oostkant van Almeria bestaat bijna geheel uit bergen, heuvels en stranden. De vele wandelroutes door dit unieke landschap zullen uw verwachtingen zeker waarmaken.

OMGEVING_vera_strand

PARQUE NATURAL DE CABO DE GATA

Het natuurpark Cabo de Gata is een van de grootste beschermde natuurreservaten van Spanje en ligt na Mojacar richting Carboneras, ongeveer 35 kilometer van de villa. De unieke inheemse flora en fauna, het bergachtige landschap, de verlaten baaitjes, de koraalriffen en pittoreske vissersdorpjes maken een bezoek aan dit park zeer de moeite waard.

omgeving_parque_cabo_de_gato

PARQUE NATURAL DESIERTO DE TABERNAS

Dit is de enige woestijn in Europa. Het was vroeger het decor voor vele spaghettiwesterns die hier zijn gefilmd. Tegenwoordig kunt u een bezoek brengen aan de oude decors welke nu als toeristische attractie worden gebruikt.

In de directe nabijheid vindt u ook het 'Reserva Zoológica'. Een wildpark waar de meest uiteenlopende dieren in het 'wild' rondlopen. Een jeepsafari behoort tot de mogelijkheden.

omgeving_parque_desierto_tabernas

PARAJE NATURAL KARST EB YESOS DE SORBAS

De grotten van Yesos de Sorbas vormen een uniek ondergronds landschap dat bezocht kan worden onder leiding van gidsen. Deze grotten onderscheiden zich door de vele bronnen en galerijen met stalagmieten en stalactieten welke zich door de jaren heen hebben gevormd.

omgeving_yesos_de_sorbas

JACHTHAVENS EN WATERSPORT

De kwaliteit van de stranden, de zee en de mooie omgeving maken van de directe regio een perfecte plek voor liefhebbers van watersporten zoals duiken, surfen en zeilen. Zeker de koraalriffen in Cabo de Gato maken het duiken tot een speciale ervaring. De dichtstbijzijnde jachthavens zijn te vinden in Garrucha, het eerste nabij gelegen kustplaatsje, en Villaricos wat iets verder ligt.

omgeving_jachthavens_watersport

GOLFBANEN

De regio beschikt over enkele van de beste golfbanen in Spanje. Deze golfbanen onderscheiden zich door de omgeving waarin ze zijn aangelegd zoals bijvoorbeeld de Desert Springs Golf Club in Cuevas del Amanzora, zo’n 15 minuten rijden van de villa. 
Dit is de eerste woestijnachtige golfbaan in Europa. 

Een andere golfbaan in de directe omgeving is Club Marina Golf Mojacar. Deze baan is gelegen op 200 meter van het strand in Mojacar. De baan bestaat uit twee delen waarbij u bij de eerste 9 holes uitkijkt over de Mediterrane Zee en de volgende 9 holes over de Sierra Cabrera.

Op een afstand van 15 minuten van Vera bevindt zich de Cortijo Grande Club de Golf in de plaats Turre. Deze baan is gelegen aan de voet van een berg en wordt omgeven door vele fruitbomen (citroen en sinaasappel).

In Valle del Este ligt de Valle del Este Golf Club welke is verkozen tot een van beste 25 golfbanen van Spanje. De moeilijkheidsgraad van deze baan ligt iets hoger zodat het zelfs voor de geoefende golfer een uitdaging is om op deze baan te spelen.

omgeving_golfbaan

GASTRONOMIE

Garrucha staat vooral bekend om zijn rode garnalen met een unieke smaak. Minder bekend maar zeker net zo lekker zijn de verschillende vissoorten welke door de lokale vissers worden gevangen zoals pargo, mero en gallopedro. Deze worden op traditionele manier klaargemaakt met witte wijn en olijfolie voor een volle smaak.

Mojacar biedt een eenvoudige en natuurlijke keuken met typische gerechten als tarbinas, crema mojaquera of gurullos.

In Vera worden verse producten uit de zee gemengd met verse producten van het land. In Vera bevinden zich enkele toonaangevende restaurants. De bekendste is het echte Spaanse Carmona. Hier treft u nauwelijks toeristen aan. Een duurder maar exclusiever restaurant is Juan Morero. Juan Morero is een Spaanse topkok.

omgeving_gastronomie